24 januari 2022

De duurste sieraden ter wereld

2 min read
diamant

Op het gebied van sieraden is er heel wat mogelijk. Kettingen, oorbellen, ringen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Sieraden zijn in vele soorten, maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Ook de prijs van een sieraad kan erg verschillend. Zo kun je een armband kopen van een paar euro, maar je kunt er ook meerdere salarissen aan besteden. In deze blog gaan we in op de duurste sieraden ter wereld. Welke sieraden zijn voor recordbedragen over de toonbank gegaan? En zou jij ook zoveel geld aan een sieraad uitgeven als je het geld zou hebben? We zijn benieuwd! 

Ben je op zoek naar een betaalbaar sieraad? Loop dan eens langs bij de juwelier: 

Duurste ring 

Tot nu toe (maar er zal op een dag vast een duurdere ring komen) werd de duurste ring verkocht in 2017. Op een veiling in Hongkong werd er liefst 66,8 miljoen neergelegd voor een ring. Ontzettend veel geld natuurlijk voor slechts een sieraad. Maar het laat ook goed zien dat er overal wel een markt voor is. Ook voor ontzettend dure ringen ;-). 

Het duurste collier (ketting) 

Wat zou jij overhebben voor een collier die is ingelegd met 11.551 diamanten? Zou je er ook 180 miljoen voor betalen? Dat is namelijk wel het bedrag dat er voor gegeven is. Liefst 180 miljoen voor één collier (!!!). 

Duurste horloge

In 2018 is er een horloge verkocht voor de prijs van 46,6 miljoen euro. Aan horloges wordt sowieso veel geld uitgegeven. Veel mensen zien een horloge als een statusobject. In Nederland zien we artiesten zoals Lil’ Kleine, Ali B en Josylvio met hele dure horloges lopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *