Even snel op je drukke zaterdagmiddag naar de winkels gaan om nieuwe kinderkleding te kopen, dat is verleden tijd! Er zijn namelijk veel alternatieven manieren waarop jij de kleding van je kind kan shoppen. In dit artikel bespreek ik ze allemaal.

Online

Dit is niet echt iets nieuws. Maar de laatste jaren wordt hier wel steeds meer gebruik van gemaakt. Veel webshops maken het ook steeds klantvriendelijker, door bijvoorbeeld gratis verzending, gratis retourneren en soms kan je ervoor kiezen om pas voor je pakketje te betalen als de bezorgen voor je deur staat. Het online shoppen heeft vele voordelen. Je vindt direct alles bij elkaar. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.kixx-online.nl , deze website is hier een goed voorbeeld van. Zij verkopen veel verschillende items en je kunt op de webshop heel makkelijk filteren op specifieke dingen, zoals maat, kleur en kledingstuk

Social media

Via social media wordt ook steeds meer verkocht. Hier wordt vooral door particulieren kleding aangeboden. Instagram heeft bijvoorbeeld een nieuwe functie, namelijk shopping. Daar is een groot aanbod aan merken te vinden. Zowel grote bekende merken als nieuwe nog kleine bedrijven. Het mooie aan Instagram shopping is dat je een complete outfit ziet en je direct de prijs te zien krijgt van alle items. Je kan dus in theorie direct een hele outfit scoren. Daarnaast zijn er ook apps waar je als particulier heel gemakkelijk jouw kleding kunt verkopen. Dit kunnen zowel tweedehands als nieuwe items zijn.

Tweedehands

Zoals onder het kopje van social media staat omschreven zijn er apps waar je als particulier heel makkelijk je kleding kunt verkopen die je niet meer draagt. Deze apps groeien snel in populariteit en dan met name onder de jongeren. Je kunt hier dus veel kinder-/ tienerkleding kopen. Het voordeel hieraan is, is dat je soms nog kunt onderhandelen in de prijs, het is goed voor het milieu en het geld scheelt, omdat je gebruikte kleding koopt.