24 januari 2022

Een polo voor iedere gelegenheid

2 min read

Tegenwoordig zijn polo shirts onmisbaar in de kast van de man. Het is één van de meest veelzijdige kledingstukken en niet meer weg te denken. Vooral wanneer het wat warmer wordt, in de lente en de zomer, is het dragen van een polo shirt een aanrader.

Verschillende kleuren en printjes

De polo shirts zijn te koop in verschillende kleuren en prints. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale wit of zwarte kleur, of voor een felle zomerse kleur. Bekijk welke kleuren er in de mode komen en bestel ze alvast, zo loop je er altijd stijlvol bij. Door het brede assortiment van verschillende kleuren is er altijd wel een kleur welke bij je past. Naast het kiezen van een kleur is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende prints op je favoriete shirt te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan streepjes en ruitjes.

Polo shirt materialen

Vaak zijn de polo shirts gemaakt van 100 procent katoen. Dit is een stevig natuurproduct wat niet synthetisch aan voelt. Tegenwoordig worden ook steeds vaker andere samenstellingen van verschillende soorten stof gebruikt. Bijvoorbeeld 60 procent katoen en 40 procent polyester. Hierbij zie je dat het shirt wat mooier aansluit, maar wel wat meer synthetisch aan voelt. Ook 95 procent katoen en 5 procent elastaan zie je vaak terug, dit maakt dat het polo shirt nog steeds ademt, maar net wat mooier aansluit.

De aansluiting van het shirt is belangrijk, zodat de look er verzorgd uitziet. De traditionele polo shirts vallen net iets langer aan de achterkant dan aan de voorkant. Er zijn drie soorten fits welke gehanteerd worden bij de polo shirts. Classic fit, voor voldoende ruimte onder de oksel, de mouwen zijn iets langer en het shirt wordt relaxed gedragen. Costum fit, voor de wat kortere mouwtjes en het shirt zit wat strakker. Als laatst nog slim fit, voor een erg nauwe aansluiting rond de borst en buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *