24 januari 2022

Goede schoenen verdienen goede sokken

3 min read

Wie de schoen past trekke hem aan, zo luidt het spreekwoord, maar dan wel met de juiste sokken. Want bij iedere schoen past een bepaald type sok het best. Schoenen kunnen er een beetje apart uitzien wanneer je de verkeerde sokken draagt. Net zoals een hele uitdossing er niet goed uitkomt door het dragen van de verkeerde schoenen, denk maar eens aan een duur Armani pak met daaronder afgetrapte gympen.

Welke soort sokken je draagt wordt duidelijk wanneer je hippe sneakers draagt.  Zo passen zwarte sneakers bij zowat elke outfit. Maar bij witte sneakers, zeker wanneer je er in de zomer een korte broek draagt zijn no show sokken die je sneakers goed laten uitkomen een belangrijk accessoire. Voor sneakers met een andere kleur of veelkleurige sneakers is het van belang dat de kleur van je sokken overeen komen met de kleur.

Kleur

De kleur van de sokken die je draagt kunnen per gelegenheid verschillen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een sollicitatie gaat of je hebt een afspraakje waarbij je nieuwe mensen ontmoet kun je witte sokken aantrekken die de rest van je uitrusting goed naar voren laten komen.

Als je uitgaat en je wilt in de smaak vallen dan kun je je short het beste combineren met lente sokken. Dan kom je tegelijkertijd echt en indrukwekkend over. Bij zwarte kleding komen zwarte sokken het best uit, maar doe dat bij voorkeur niet op een snikhete dag.

Lengte

Wat echt telt is de lengte van de sokken, hoe korter de sokken des te beter het er uitziet. Er is een groot aanbod aan sokken in verschillende lengtes. Zoals insole sokken, lage sokken zoals enkelsokken en halflange sokken. Allemaal kunnen ze gedragen worden met je sneakers.

Insole sokken of no socks zijn vaak gemaakt van katoen, zitten comfortabel en zijn zacht. Vaak hebben mensen last van irritatie en een gevoel van beknelling bij het dragen van sokken. Wanneer je antibacteriële sokken draagt van merinowol dan lijken je voeten te ademen en het mooie is dat niemand ziet dat je sokken draagt.

Ademende sokken

Je kunt ook kiezen voor de langere en zichtbare sokken kiest, neem dan katoenen sokken die naadloos zijn en ademen. Het ziet er niet alleen goed ui, het zit ook goed en je houd je voeten in goede conditie.

Er zijn nog de enkelsokken die tot net boven de enkels reiken. In de zomer kiezen de meeste mensen voor sokken die zo min mogelijk bedekken. Ze zijn natuurlijk zichtbaarder dan de no socks, maar zijn verder zo onopvallend dat ze verder bij de meeste kledij goed passen.

Om echt van je sneakers te genieten is het van belang om in ieder geval sokken te dragen. Je voeten blijven schoner omdat het zweet door de sokken wordt opgevangen en zo niet in de schoenen terechtkomt. Dit kan oplopen tot een halve liter aan zweet per dag die door de voeten worden afgevoerd. Goede sokken voeren het zweet af en laten ook geen vervelende geurtjes achter. Voor je gezondheid zijn ademende en antibacteriële sokken dan ook de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *