Ieder seizoen kent zijn kleuren. Wil je het hele jaar door mooie nagels die ook nog eens gerelateerd zijn aan het seizoen van dat moment? Lees dan hieronder welke kleuren bij ieder seizoen horen en doe ideeën op voor je nagels. 

Zomer nagels

In de zomer is (bijna) iedereen vrolijk. Daar hoort dan ook een vrolijk kleurtje op je nagels bij. Kies bijvoorbeeld voor een zacht pastelkleurtje of ga all out met een neon kleur. Ook kun je in de zomer aan de slag gaan met de gekste nail art. Wil je dat je nagels niet heel erg opvallen? Kies dan voor een french manicure look. Zo zien je nagels er toch fris uit en hoef je er voorlopig niet naar om te kijken.     

Herfst nagels

In de herfst kun je qua kleuren alweer wat donkerder gaan denken. Typische herfstkleuren zijn rood, bruin, oranje, okergeel en donkergroen. Aardetinten zijn erg populair dit seizoen. Terwijl het buiten kouder wordt, zijn de tinten dit seizoen juist warm. Lak je nagels in de herfst bijvoorbeeld bordeaux rood of bruin, of wissel iedere week van kleur en ga zo alle herfstkleuren af. Zo zijn je nagels in ieder geval altijd mooi. 

Winter nagels

De winter kenmerkt zich door koelere kleuren met een blauwe ondertoon. Blauw is dan ook één van de kleuren die je in de winter op je nagels kunt lakken. Ook heldere en donkere kleuren zijn dit seizoen terug te zien. Zo kun je je nagels in de winter prima zwart lakken. Dit staat erg stijlvol. Wil je voor de kerstdagen extra uitpakken? Ga dan voor een magnetic look waarbij je nagels extra origineel zijn. Een leuke bijkomstigheid is dat bij het opscheppen van het kerstdiner iedereen je prachtige nagels kan zien. Daar ga je zeker complimenten op krijgen.  

Lente nagels

Wanneer het voorjaar zich weer laat zien en de kleuren buiten langzaam weer te zien zijn, wordt het ook tijd om de nagels weer wat kleur te geven. Kleuren die de lente typeren zijn heldere en lichte kleuren. Zo kun je denken aan lichte rood, oranje en groen tinten. In de lente mag je ook weer wat warmere kleuren gebruiken. De temperatuur loopt weer op, dus dat mag ook doorstralen naar je nagels.  

Natuurlijk hoef je je niet per se aan deze kleuren te houden. Je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. Wil jij in de herfst pastelkleuren dragen? Dan zul je daar echt niet raar op aangekeken worden.