Deze week was het echt al weer behoorlijk koud. De winter is nu niet meer te ontkennen. Tijd dus om jezelf lekker warm te houden. En dat begint bij het zorgen voor warme voeten.

Het is belangrijk om je voeten warm te houden omdat je lichaam anders eigenlijk continue bezig is om er voor te zorgen dat je voeten warmer worden. Je voeten, maar ook je handen, zijn de uiteinden van je lichaam en het kost nu eenmaal meer energie om die te verwarmen. 

Waarom hebben we het koud?

Wanneer het buiten kouder begint te worden gaat onze interne kachel aan. Hoe oneerlijk het ook mag zijn; vrouwen hebben het vaak sneller koud. Dit is geen fabeltje. Mannen hebben simpelweg een dikkere huid. Daarbij zou de warmte van een vrouw zich meer centreren in het lichaam.  Mannen voeten, en overigens ook het puntje van je neus, gaan als eerst koud aanvoelen. Wanneer je het nog kouder krijgt dan ga je vanzelf trillen. Door de snelle aanspanningen van spieren gaat je bloedomloop sneller. Een slimme manier van het lichaam om weer warm te worden, maar je kunt ook een handje helpen.

Zo blijf je warm

Om te beginnen is het slim om regelmatig te blijven bewegen. Wanneer je veel zit dan gaat je lichaam als het ware in een soort spaarstand. Wanneer je weer even wat beweegt dan zal je bloedsomloop weer goed op gang komen. Hierdoor krijg je het wat warmer.

Kleed je sowieso goed aan, maar geef extra aandacht aan je voeten, je nek, en je onderrug. Trek dikke sokken aan het doe een sjaal om je nek, desnoods een wat kleiner sjaaltje. Je nek en je rug zijn plaatsen waar je vaak een blote huid hebt en dus warme verliest. En als je toch binnen bent, leg dan een dekentje over je benen heen.

Investeer in goede instappers of pantoffels! Door een paar pantoffels aan te doen zal je hele lichaam warmer worden. De warmte van je voeten stroomt namelijk door naar de rest van je lichaam. Kwalitatieve pantoffels gaan jaren mee en er zijn zelfs modellen die je zowel binnen als buiten kunt dragen. Ideaal voor wanneer je alleen sporadisch even het vuil gaan wegbrengen of een kleine boodschap gaat doen.

Mijn pantoffels heb ik uiteindelijk Vamos-schoenen besteld. Je vindt hier kwalitatieve pantoffels, maar je kunt er ook terecht voor chique instappers heren of een mooi nieuw paar ara schoenen. Zij hebben een ruim assortiment aan comfortabele schoenen. Je slaagt hier sowieso voor een heerlijk paar warme winter schoenen.