Een pak voor heren uitzoeken is soms een hele klus. Met een broek en een colbert ben je niet gelijk klaar. Er komt nog zoveel meer bij kijken. Daarnaast is het belangrijk om een pak te shoppen voor de gelegenheid waar je naartoe gaat. De stijl en de kleur kan dan nog wel eens verschillen. Kortom, het is een hoop gedoe als je dit niet zo vaak hebt gedaan. In dit artikel staat een checklist van wat er allemaal bij hoort. 

Bretels

Dankzij Jort Kelder zijn de ouderwetse bretels weer echt een fashion item geworden. Dit accessoire is bedoeld om de broek op te houden. Als je een smallere taille hebt dan zul je de bretels vast regelmatig dragen. Het item is in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar. Kijk dus goed naar wat bij jou en je pak past. 

Mooi overhemd 

Een mooi pak is als een vlag op een modderschuit als je er geen goed overhemd onder draagt. Kijk goed naar wat matchende kleuren zijn bij de broek en het colbert. Verder is het belangrijk om te kijken welke kleuren bij jouw gezicht en haarkleur passen. Een passende kleur laat jou meer stralen. Dat is wat je graag wil!

Strik of stropdas

Ook voor de stropdas geldt dat ze moeten matchen bij de rest van je pak. Tenzij je casual gekleed bent, dan hoef je geen strik of stropdas te kopen. Er zijn gelegenheden en bedrijven waar deze accessoires zeer op prijs worden gesteld. Denk aan een advocatenkantoor of een chique feest. De strik is wel echt meer voor officiële gelegenheden zoals een gala. Die past natuurlijk goed bij een smoking. 

Sokken die matchen 

Het is erg lelijk om sokken te dragen onder het pak die er totaal niet bij passen. Let hier dus op. Draag je een zwart pak, kies dan voor zwarte sokken. Blauwe sokken passen goed bij een blauw pak. Ben je toch een tikkeltje eigenwijs? Dat kan natuurlijk ook. Het is toch wel erg hip om sokken te dragen met een vrolijk motief. Soms mag je toch een beetje uit de band springen. 

Kleur van de schoenen is belangrijk 

Last but not least: laat je goed adviseren over de kleur van je schoenen. Eigenlijk geldt een beetje dezelfde regel voor de sokken. Bij een zwart pak zijn bruine schoenen een beetje not done. Schoenen maken je outfit af.