Mode en mannen, het vaak niet de beste combinatie. Waar ‘fashion’ voor veel vrouwen best een belangrijk aspect van hun leven is, vinden mannen, mode vaak een stuk minder interessant. Daarnaast houden veel mannen ook niet van winkelen. Ze schieten een winkel in en staan het liefst zo snel mogelijk weer buiten met dat ene kledingstuk dat ze nodig hadden. Tegelijkertijd gaan veel vrouwen graag een hele dag vrolijk shoppen. Nu is het niet zo dat de meeste mannen er als slonzen bijlopen. Vaak kleden ze zich gewoon prima, alleen niet heel stijlvol. Juist terwijl veel mannen zich wel bewust zijn van de positieve invloed die een goede stijl op hun leven kan hebben. Denk zowel aan hun romantisch als professioneel leven. Daarom bespreken we dit artikel hoe mannen zich zonder veel moeite, modieuzer kunnen kleden. En we beginnen, bij de spijkerbroek.

Spijkerbroek

Het is een beetje de standaard kledingstijl die we veel zien bij mannen, een shirt of trui, en een spijkerbroek. Er is natuurlijk niks mis met een spijkerbroek maar wanneer je ervoor kiest om wat meer aandacht te besteden aan je stijl en de enige broeken die je in je kast hebt hangen zijn spijkerbroeken, dan is het een goed idee om wat andere stijlen broeken te kopen. Een goede broek van bijvoorbeeld bermuda komt in verschillende stoffen. Neem bijvoorbeeld een lange broek in hoogwaardige wollook. Je kunt ook kiezen voor een ribbroek met warme voering. Dit is ontzettend fijn voor de koude wintermaanden.

Goede pasvorm

Als je stijlvol gekleed wilt gaan dan is een van de belangrijkste aspecten dat je een goede pasvorm hebt. Een duur pak dat te groot of te klein is zal minder goed staan dan een simpel overhemd of T-shirt. Zeker als je graag online kleding koopt, wat voor veel mannen het geval is, dan kun je het beste een keer al je maten opnemen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Accessoires

Vergeet niet ook om je outfit af te maken met goede accessoires. Combineer een mooie broek bijvoorbeeld altijd met een bijpassende riem. Maar naast standaard accessoires waar veel mannen voor kiezen, een riem of horloge, is het ook leuk om te kiezen voor meer alternatieve accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een leuke hoed, een armband of een ring. Op deze manier kun je de stijl unieker maken en ook meer van je persoonlijkheid in de kleding stoppen.