Een goede nachtrust begint natuurlijk bij een goed en fijn bed. Want als je niet lekker kan liggen kan dit voor lichamelijke klachten zorgen of het kan er voor zorgen dat je moeilijk in slaap komt. Wat ook niet kan ontbreken aan een fijne nacht is een lekkere pyjama! Er zijn ook genoeg mensen die het fijn vinden om alleen in ondergoed te slapen of zelfs naakt. Maar voor een groot gedeelte van de Nederlanders geldt toch dat ze graag een pyjama aan hebben in bed. Het houdt je in de koude winternachten lekker warm en het ziet er ook nog is heel leuk uit! Er zijn heel veel verschillende pyjama’s op de markt en dit zal ook nog blijven groeien. Ook is er natuurlijk een verschil tussen dames en heren pyjama’s!

Dames pyjama’s

Voor vrouwen kan een pyjama iets zijn wat ze aantrekken voor hun partner. Denk bijvoorbeeld aan een chique satijnen jurkje met wat kant aan de bovenkant. Maar een pyjama moet natuurlijk ook altijd lekker zitten want comfort is in de nacht ook van belang. Nachtkleding dames wordt een steeds groter begrip in Nederland en heel veel winkels verkopen dan ook volop pyjama’s. Voor de wat oudere dames is een lange nachtjapon vaak fijn. Deze heb je ook in verschillende soorten en kleuren en kunnen ook verschillen in lengte. Van helemaal tot aan de grond tot een nachtjapon boven de knie. Wat je ook vaak voorbij ziet komen zijn de 2-delige sets. Een zachte joggingbroek met een bijpassende sweater. Voor de zomer is dit vaak te warm en daarom kan je dit beter in de winter dragen. Ook een 2-delige set met een kort broekje zie je vaak voorbij komen! Een korset kopen is voor sommige dames ook fijn alleen dit wordt meestal overdag onder de kleding gedragen i.p.v. onder de nachtkleding. Voor de wat jongere dames is een onesie ook erg leuk en lekker warm!

Heren pyjama’s

Over het algemeen hechten mannen minder waarde aan een stijlvolle pyjama. Vaak is een lekker zittende boxershort voldoende. Maar ook voor mannen is een fijn zittend overhemd met een los vallende broek ook erg fijn. Een leuk ruitjespatroon erbij en de mannen zijn helemaal klaar om naar bed te gaan! Ook voor mannen bestaan er onesies. Deze zijn ook verkrijgbaar met korte mouwen en korte pijpen. Want het komt vaker voor dat een man het warm heeft in bed dan een vrouw.