24 januari 2022

Welke stijl past bij jou?

2 min read

Ken je het gezegde “Kleding maakt de man”? Of de vrouw? Dit betekent zoveel als dat je kleding een groot deel van je uitstraling bepaalt. En dat is wel waar. En jouw kleding draagt ook voor een groot deel bij aan de eerste indruk die mensen van jou krijgen. Met jouw kleding zet je jezelf dus op de kaart en bepaal je welk imago je wilt uitstralen. Kleding is een manier om uit te dragen wie je bent of wilt zijn, en je kledingstijl kan bepaalde kenmerken van je persoonlijkheid versterken of juist verzwakken. Is jouw kledingstijl in lijn met wie jij als persoon bent? Hieronder bespreken we drie kledingstijlen, ontdek zelf welke het beste bij jou past!

Sportief

De sportieve kledingstijl kenmerkt zich door een speels en actief karakter. Sportieve kleding is vaak minimalistisch wat betreft patroontjes en opdruk, kleuren die we vaak zien zijn zwart, wit, blauw en rood. Sportieve kleding is makkelijk met elkaar te combineren. Vaak horen sportsokken (witte, hoge sokken met een klein kleurelement zoals een gestreepte boord) en sneakers ook bij deze look. Sneakers zijn er in allerlei types: wit, gekleurd, zwart, met een dikke zool of juist een dunne… Er zijn veel minimalistische sneakers op de markt maar ook veel uitgesproken modellen. Inspiratie opdoen? Zoek eens naar Mason Garments heren of Mason Garments dames sneakers online!

Casual

De Casual kledingstijl kenmerkt zich door een los en vrijblijvend karakter. Heren dragen hun T-shirts en overhemden gewoon los in plaats van in hun broek gestopt en dames kiezen voor shirts en outfits die lekker zitten, in plaats van bijvoorbeeld een strakke jurk. Het mooie van een casual kledingstijl is juist dat er weinig regels of vaste elementen zijn. Uitgangspunt van deze stijl is dat iedereen gewoon kan dragen wat hij wil. Ook wat betreft combinaties kan en mag er veel. Patroontjes en kleurtjes zien we vaak en kunnen zonder problemen ook met elkaar gecombineerd worden.

Klassiek

De klassieke kledingstijl kenmerkt zich door een tijdloos en verzorgd karakter. De klassieke kledingstijl omvat items van kwaliteit en basiskleuren. Mannen kleden zich vaak in overhemd en pantalon, de kleuren zwart, grijs, wit en blauw zien we vaak. Pullovers kunnen gecombineerd worden met een overhemd om de stijl toch iets losser te maken. Dames kleden zich vaak in (langere) jurken of rokken, en combineren dit met een net jasje of effen trui. Deze stijl springt niet direct in het oog maar onderscheid zich juist door de samenhang van de outfit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *