werkklompen

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen en misschien had je ook wel een uitgesproken mening erover: werkklompen. Werkklompen zijn speciale schoenen bedoeld voor tijdens het werk in de vorm van klompen.

Wat is een klomp?

De klomp is lang geleden uitgevonden. In Nederland waren ze vroeger vaak van hout. Dat zorgt natuurlijk niet voor veel draagcomfort. Boeren droegen ze onder andere in het veld om goed te kunnen staan in natte modder. Tegenwoordig is de klomp nogal  geperfectioneerd. Deze lage schoen waar je gemakkelijk in en uit kunt stappen, heeft geen veters of rits. Je kunt ze dus zo aantrekken. Klompen zijn tegenwoordig gemaakt van allerlei materialen. De werkklompen zijn vooral gemaakt om comfortabel te zijn en goede ondersteuning te bieden. 

werkklompen

Welke sectoren dragen de werkklomp?

Je ziet de werkklomp met name veel in de zorg. Daarom zie je ze wellicht niet op dagelijkse basis, tenzij je natuurlijk in de zorg werkt. Vroeger liep men nog veel op gympen maar de klomp is een steeds meer geziene vorm van schoeisel in ziekenhuizen. Het is immers een zeer comfortabele schoen die genoeg ademing biedt. Als je veel loopt en op je benen staat dan is het heel prettig als een schoen bijdraagt aan het luchten van je voeten. Een klomp doet dat.

Speciaal comfort

Die houten klompen van vroeger waren natuurlijk niet goed voor je rug. Moderne werkklompen zijn echter vaak gemaakt van speciaal stevig en zacht materiaal zoals een bepaalde soort kunststof. Hierdoor zijn het ergonomische schoenen die niet alleen genoeg versteviging bieden maar ook comfort geven aan een voet die waarschijnlijk al vermoeid genoeg is. Wil jij ook werkklompen aanschaffen voor op je werk? Kijk dan eens online naar de opties. Vaak worden de klompen ook nog ingedeeld per branche op basis van de voorkeuren van mensen in die sector.